Translate

söndag 21 april 2013

Arts and Politics from an Ethical Perspective: Critical Questions

Nagra av delatagarna pa konferensen. Mannen i gratt i mitten ar Sheikh Dr Yusuf al- Qaradawi. Till vanster om honom pa bilden sitter mannen med det snarlika namnet Sheikh Dr Ali al- Quradaghi.
I borjan av mars var jag pa konferens anordnat av Center for Islamic Legislation and Ethics. Talarna var manga och jag var nyfiken att se de personer som jag last och hort mycket om. Tyvarr var inte alltid oversattningen den basta men det var anda roligt att vara med. 


Storsta behallningen var ju saklart professor Tariq Ramadan, ansvarig for centret.
Nedan en bild fran hans allt for korta anforande. 


Ratt som det var fick vi uppmaning att skynda oss in i salen efter kaffepausen. HH Sheikha Moza (Emirens fru, "drottningen") var pa vag. Inte varldens basta bild, men anda.



HH Sheikha Moza ar beskyddare/initiativtagare till the Center for Islamic Legislation and Ethics. Bra gjort!
Aven Yusuf Islam (ja, "Cat Stevens") var med pa konferensen som hade en session av Etik och Kultur.



 Yusuf Islam sjong inget men det gjorde Hamza Namira. Gillades! Pa videolank fran USA (NY?) fanns professor Norman Finkelstein som var med i samtal kring Etik och Politik


Och sa vill jag visa nagra "ickesareligionsvetenskapliga" bilder ocksa. Helt i qatarisk anda bjods det pa dessertbuffe efter lunchen. Den ser lacker ut men det ar ju inte kladdkaka! Det narmaste vi kan komma ar dessa blommiga skapelser. 


Ett litet inlagg om en stor dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar